Klíčení je v poslední době velkým fenoménem. Lidé si totiž začali uvědomovat, že pokud nechají semínka naklíčit, tak že dojde k jejich aktivaci neboli k aktivaci mnoha enzymů, které obsahují. Dochází tedy ke vzniku aktivních látek, které jsou pro naše tělo velkým přínosem. Pokud tedy chcete vytěžit ze svých oblíbených semínek maximum, pusťte se do toho i vy.
Nepotřebujete téměř nic
Abyste se mohli pustit http://hokej.cz/sparta-trestala-chyby-pustit-je-do-protiutoku-bylo-smrtici-vi-houdek/5027745 do klíčení, nebudete potřebovat téměř žádné vybavení. Výjimkou je speciální miska, do které umístíte vámi vybraná semena a zalijete je vodou. miska je velmi praktická, dobře se s ní manipuluje, snadno se z ní slévá voda. Dá se však nahradit klidně i obyčejnou miskou, pokud nechcete zpočátku investovat.
Dále budete potřebovat samozřejmě semínka, která budete chtít nechat klíčit. Ze začátku vám můžeme doporučit oblíbené mungo fazole, které jsou velmi chutné a nenáročné. Dále se však můžete pustit prakticky do všeho, co vás napadne, od řeřichy, přes čočku, ječmen až třeba po cizrnu. Nebojte se trošku fantazírovat a hrát si s tím, tímto způsobem lze totiž upravit prakticky jakékoliv semeno. Vždy si však detailně nastudujte, jak dlouho je dobré nechávat konkrétní semínka namočená ve vodě a tak dále.
Do salátů i pomazánek
Povedla se vám vyklíčit první semínka? Gratulujeme! Nyní je na čase, abyste je zkonzumovali a užili si všechny ty blahodárné látky, které jste tím získali. Co se týká kuchyňské přípravy, máte zcela volnou ruku. Spousta lidí používá takto zpracovaná semena třeba do svěžích lehkých salátů. Chybu s nimi však neuděláte ani v pomazánkách nebo třeba v omáčkách. Chutnají výborně s vajíčky, ale parádu udělají třeba i na polévce. Jejich chuť není nikterak výrazná, avšak i tak dodávají jídlům specifickou chuť. Jsou příjemně křupkavé, ale zároveň ne příliš tvrdé, takže se dokonale hodí i pro děti.